Részben a Nokia elkeserítő prognózisa, részben a felemás tengerentúli hírek miatt fordultak délnek az indexek az öreg kontinensen. A Footsie 1,1, a DAX 0,3 százalékos veszteséggel zárta csütörtököt, a CAC 40 a szerdai záróértéke felett 0,1 százalékkal végzett. A tech-szektor 6 százalékos zuhanása követte a Nokia bejelentését, miszerint a telekom-szektorban idén jelentős szűkülés várható. A mobiltelefongyártó-óriás jegyzése 13,5 százalékot zuhant a hír hatására, magával rátva a szerdán még emelkedést mutató STMicroelectronics és Infineon Technologies papírjait is. A szektor megítélésén az sem tudott változtatni, hogy IBM a várakozásokat meghaladó 26 százalékos profitnövekedésről adott hírt, ezen felbuzdulva pedig a 2008-as előrejelzésében is bártabb lett, ugyanis a befektetőket továbbra is nyomasztotta a Google tengerentúli zárást követő eredményközlése, amelyhez a társaság nem adott korábban támpontokat. Tovább borzolja a kedélyeket a Yahoo felvásárlása körüli stratégiai csata is, amelynek következő állomása a Google újabb piacszerzése lehet, hiszen - a sikeres elsődleges teszteket követően - a Yahoo úgy dönthet teljes mértékben kiszervezi reklámjait a rivális céghez. Amerikában a Pfizer, Euópában a Roche Holdings esett a vártnál rosszabb negyedéves adatok miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!