Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden közölte Antonisz Szamarasz, görög miniszterelnök, hogy létrejött a megállapodás Görögország és hitelezői között a mentőcsomag folyósításának feltételéül kikötött új megszorító csomagról. A csomag parlamenti elfogadásával Görögország az euróövezetben maradhat.

Az euróövezet pénzügyminiszterei ma fél egytől üléseznek, mely során az európai gazdasági gyengélkedés mellett Görögország euróövezeti tagsága lesz a téma. A döntéshozók továbbra is a görögök euróövezetből történő kilépését megakadályozó lépéseket igyekeznek kidolgozni.

Ma is emelkedő pályára kerültek a nyugat-európai piacok, a vezető indexek mérsékelt emelkedést produkáltak a délelőtt. A legerősebb benchmark az ATHEX COMPOSITE, mely közel 2 százalékkal emelkedik.

A Barclays a céltartalékokat és a könyvelési veszteségeket nem számítva 1,73 milliárd fontos profitról számolt be, mely közel megegyezik a Bloomberg által megkérdezett elemzők által várt 1,71 milliárd fonttal. A részvények a jelentés ellenére a londoni börzén 4,2 százalékos mínuszba zuhantak.

Termelésének további csökkentésére kényszeríti a Daimler Trucks tehergépjármű-gyártót az európai kereslet csökkenése. Azt követően, hogy az októberi után novemberben is öt napra állítja le a termelést, decemberben is szünetelni fog a munka a legfrissebb információk szerint 9 napig. A Daimler a hír ellenére 1 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!