Tavaly október óta nem látott szinteket ostromolnak a főbb európai részvényindexek, s bár Londonban még hétfőn is szünetel a kereskedés, így a forgalom a szokásosnál gyengébb, a CAC-40 0,6, a DAX pedig 0,7 százalékos előnyt mutat. Az év végi összeurópai hajrát erősíti a görög kormány karácsonyi döntése, hogy elfogadta a jövő évi költségvetés tervezetét, amely jelen formájában (kormányzati kiadáscsökkentések és adóemelések segítségével) egyszámjegyűre csökkentené a deficitet. A bankrészvények mellett a tech-szektor és az energiaszolgáltatók papírjai értékelődtek fel az olaj árának emelkedésével. A technológiai részvények közül az Infineon teljesít a legjobban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!