Európában a bika volt az úr

A szerdai tengerentúli és a csütörtöki ázsiai többleteket követve erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai részvényindexek is: az FTSE-100 0,9 százalékkal 5156, a CAC-40 0,7 százalékkal 3475, a DAX 0,2 százalékkal 5913 pontra kúszott fel.
NAPI, 2010. augusztus 26. csütörtök, 18:40
Fotó:

Londonban a bányaipari részvények vitték a prímet, a befektetők a korábbi szárnyalást követő áresés után látnak jó alkalmat a bevásárlásra. A bányapapírok között a Kazakhmys drágult a leginkább, több mint négy százalékkal azután, hogy 87 százalékos nyereségnövekedésről és pozitív rézpiaci kilátásokról számolt be.

A G4S biztonsági szolgáltató részvényeit szintén a profitbővülésről szóló jelentés hajtotta feljebb, miközben a Diageo szeszesital-óriás esetében a várakozásoknak megfelelő beszámoló közzététele után lejtőre kerültek a cég papírjai.

Párizsban a várakozásokat meghaladó nyereségnövekedésről jelentő L'Oreal lett a nagy kedvenc, de a jó hír nyomán a Hermés International divatház és az LVMH luxuscég részvényei is drágultak. A Michelin ázsióját a Morgan Stanley felminősítése, a német MAN teherautógyártóét pedig a kínai eladások várható bővülése növelte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.08.26 20:09

Megjegyezném, hogy igy este 8 tájban már esnek az EU indexek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html