Európában is fellélegeztek a befektetők

Az afganisztáni hadisikerek nyomán megnyugodtak a világ börzéi, a vételi hullám nyomán egységesen felfelé tartottak a részvényindexek, a főszerepet Nyugat-Európában a technológiai papírok játszották. A Footsie 2,54 százalékkal 5 277,10 pontra emelkedett, a CAC-40 4,32 százalékkal 4 565,68-ra ugrott, s fél nyolc után a DAX 2,91 százalékos pluszban volt.
Ádám Viktor, 2001. november 13. kedd, 19:42
Fotó:

A frankfurti börzére sem a BASF, sem pedig az Infineon várakozásoktól elmaradó eredménye nem hatott fékezőleg. Párizsban az Airbus többségi tulajdonosa, a 26 százalékos bevételnövekedésről beszámoló EADS volt a nap egyik sztárja, a londoni tőzsdén pedig a meglepően jó üzemi nyereséget produkáló Vodafone papírjai mutatták a legnagyobb forgalmat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK