Európában még nem érezték a jó hangulatot

Az európai piacok korrekciós hangulatban zártak, az amerikai emelkedésből már kimaradtak.
NAPI, 2009. augusztus 4. kedd, 19:39
Fotó:

A DAX index 9 pontos csökkenést követően 5417 ponton zárt, a 3476 ponton stagnált, a FTSE-100-as index 4671 pontra csorgott, ami 11 pontos mínusz.

A nap vesztesei a bankok voltak: a svájci UBS 4,3 százalékkal gyengült, miután a bank adó utáni vesztesége 1,4 milliárd svájci frank volt. A Standard Chartered, a BBVA, a Societé Générale, a HSBC 0,6-7,5 százalék közötti mértékben csökkent. Ugyanakkor az UniCredit 3,6 százalékkal erősödött, mert a vártnál nagyobb volt az adózott eredménye a második negyedben.

Nap közben a vezető mutatók ennél lejjebb is jártak, az egyszázalékos mínuszból azonban emelkedni kezdtek, amikor látszott már, hogy amerikában nem akar bekövetkezni a várt esés, sőt az addig mínuszban leledző amerikai határidős indexek is felfelé mozdultak.


Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK