Az FTSE-100 index 0,5 a DAX 0,20 százalékos veszteségben zárt, míg a CAC-40 0,1 százalék nyereséggel fejezte be a napot. A madridi tőzsde 0,1 százalékot esett, míg a milánói tőzsde 0,4 százalékot erősödött.

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,02 százalék emelkedést mutatott az európai kereskedési idő végén, az FTSE EuroFirst 300 páneurópai index 0,02 százalékkal csökkent, a Stoxx Europe 600 index pedig az előző napi szintjén zárt.

A legnagyobb veszteség az MTI szerint a nyersanyagipari cégeket érte szerdán, az ágazati index 1,3 százalékkal csökkent. Egy százalékkal emelkedett viszont az autóipari és a banki papírok ágazati mutatója.

A Brent nyersolaj ára 0,14 százalékkal hordónként 62,05 dollárra, a WTI ára 0,5 százalékkal 53,58 dollárra csökkent. Az amerikai nyersolajkészletek a vártnál kisebb mértékben csökkentek az elmúlt héten, ami ellentételezte az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok várható rendeződésének egyébként pozitív olajpiaci hatását.

Az eurót 0,25 százalékkal jegyzik magasabban 1,1220 dolláron, az arany ára 0,16 százalékkal unciánként 1348,55 dollárra csökkent.

Az amerikai tőzsdeindexek az európai zárást és a Fed kamatdöntését követően emelkedtek. A DJIA, az S&P-500 és a Nasdaq is közép-európai idő szerint este 8 óra körül 0,2 százalékos nyereségben állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!