Az FTSE.100 0,2, a DAX 0,2, a CAC-40 0,5 százalékos mínuszban zárt szerdán, annak ellenére, hogy a mutatók reggel még előnyt jeleztek. A nyugat-európai parketteken a nyitást követően annak ellenére lendültek a pozitív tartományba a mutatók, hogy a Wall Streeten már keddre kifulladtak a bikák; a nap végére azonban annak ellenére sem tudták elérni a reggeli szinteket, hogy a szerdai kereskedés első órája után újra a vevők kerültek túlsúlyba a tengerentúlon - a DJIA 0,3, az S&P 500 0,2, a Nasdaq pedig 0,3 százalékos pluszban volt a gyenge kezdés ellenére. Londonban az ipari papírok húzták le az indexet - az olaj árfolyamának csökkenését követve az energiaszektor papírjai leértékelődtek, a gyenge New York-i ipari adatok pedig a nyersanyagipari szektorban is eladási hullámot indítottak. A Footsie csökkenését ugyan mérsékelte a kisker-szektorban a Next jelentése után kialakult optimizmus, de nem volt elég a pozitív záráshoz. A Next divatáru-lánc az év első felében a vártnak megfelelő 14 százalékkal tudta növelni működési eredményét, s továbbra is elkötelezett éves célja megvalósítása mellett - derült ki a társaság szerdán közzétett gyorsjelentéséből. A jó hír a Marks&Spencer és a Tesco papírjainak is jót tett, a szektor részvényei drágultak szerdán. Az elmúlt napok felfelé oldalazásának megtörésében a brókercégek is szerepet vállaltak - a JP Morgan Chase leértékelte a brit közüzemi szolgáltató Drax papírjait, míg a német it-cég, a Logitech a Goldman Sachstól kapott a korábbinál rosszabb ajánlást - mindkét részvény leértékelődött a hírre, maguk után rántva a szektor más szereplőit is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!