Európának nem sikerült

Az öreg kontinens tőzsdéi mínuszokkal zárták a napot.
NAPI, 2013. április 16. kedd, 18:20
Fotó: Napi.hu

Miután napvilágot látott, hogy Németországban a vártnál jóval nagyobbat zuhant a gazdasággal kapcsolatos várakozásokat mutató ZEW üzleti hangulatindex, a vörös zónában indították a napot a főbb európai tőzsdék.

A hangulatra rátett, hogy a meglepően rossz makroadat mindössze egy nappal később jelent meg az ugyancsak csalódást keltő kínai GDP-nél, így ismét felerősödtek azok a hangok, melyek a globális gazdaság válságból való kilábalása miatt aggódtak. Bár később több jó hír is megjelent, így például az elemzők által vártnál jobban nőtt az Egyesült Államokban a megkezdett házépítések száma márciusban és az országban a vártnál jobban nőtt az ipari termelés is, a nap végére mégis a vörös zónában ragadtak az indexek. A londoni FTSE-100 végül 0,6 százalékos veszteséggel zárta a napot, de 0,4 százalékot esett a frankfurti DAX, illetve 0,7 százalékot a párizsi CAC-40 is. Nem sikerült jól a kereskedés a periféria indexeknek sem, a madridi IBEX-35 0,8 százalékot, míg a milánói FTSE-MIB 0,6 százalékos bukott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK