Az európai börzék nyitását követő első órákban lejtőre került a Dow Jones pán-európai indexe, az arany süllyedését követő bányavállalati papíroknak köszönhetően. Bár az olaj olcsóbbodott, az energiaipari részvények erősödtek. A Dow Jones 600-as indexének zárásban felmutatott 0,9 százalékos előnyét jelentősen támogatta a BP 1,7 százalékos és a Royal Dutch Shell 1,8 százalékos árfolyamemelkedése. A Northern Rock részvényeinek árfolyama több mint 20 százalékot ugrott azt követően, hogy a brit kormány bejelentette: minden lakossági betétre kiterjeszti a szeptemberben bevezetett részleges garanciát. A Northern Rock papírjai jelenleg 207 pennyt érnek - a beomlás előtt még 700 pennys áron cseréltek gazdát. Széles körű tárgyalásokról adott hírt az Alitalia azt követően, hogy a részvényeseiből verbuvált hatfős Baldassarre-konzorcium ajánlatot tett a cég megvásárlására. A veszteséges olasz légitársaság részvényei 3,8 százalékkal, míg a lehetséges vevők közül az Air France papírjai 0,8 százalékkal, a Deutsche Lufthansa papírjai pedig 1,5 százalékkal emelkedtek kedden. A Sanofi-Aventis részvényeinek árfolyama 2 százalékkal megugrott a párizsi börzén azt követően, hogy piaci pletykák szerint a Pfizer amerikai gyógyszeripari óriás szemet vetett a francia szektortársára. A híresztelések szerint a Pfizer a Total olajipari vállalat és a L'Oreal kozmetikai cég tulajdonában lévő Sanofi-Aventis-részvényeket akarja megvásárolni, és hosszú távon a rivális felvásárlásán is gondolkodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!