A hétfői nap végén 17 923 ponton zárt a BUX index, ez fél százalékkal volt alacsonyabb a múlt pénteki értéknél. A nap nyitányaként rövid ideig pluszban is volt az index, azonban hamar kiderült, hogy nem sok esély lesz a jó teljesítményre, hiszen a nemzetközi mutatók is lefordultak. A forgalom továbbra is siralmasan alacsony, az OTP 2,1 milliárdja mellett a többi vezető papír nem regisztrált érdemi érdeklődést, így az összforgalom alig haladta meg a 3 milliárdot.

A vezető magyar részvények többsége veszített értékéből, a nap vesztese ezúttal is az OTP lett, mely 1,3 százalékos esés után 4130 forinton állt a kereskedés végén. A bank számára a közeljövőben számos olyan kormányzati döntés lesz, melyek veszélyeztethetik a profitabilitást, elsősorban a devizahitelesekkel kapcsolatos kormányzati tervek ronthatnak sokat a pénzintézet eredményén. A Mol a hét első napját 15 920 forinton fejezte be, ez 0,8 százalékkal volt alacsonyabb a pénteki árfolyamnál, a Magyar Telekom azonban három forinttal 310 forintig drágult délutánra.

A gyógyszergyártók felemás hangulatban zárták a napot: a Richter 0,3 százalékkal 3690 forintig esett vissza, a múlt héten sokat bukó Egis azonban ezúttal korrigált, így másfél százalékos drágulást követően 20 295 forinton fejezte be a kereskedést.

Az illikvid kispapírok közül kiemelt figyelmet élvez az E-Star, mely a csődegyezség múlt pénteki elfogadása után 19,4 százalékos szárnyalással kezdte a hetet, hasonló mértékű ugrást tudott produkálni a Pannon-Flax is. A nap vesztese ezúttal a Kulcssoft lett 10,7 százalékos zuhanással, a kisebb részvényeket tömörítő BUMIX index viszont 0,6 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!