Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A főbb európai parkettek kilencedik napja nyereséget mutatnak, amelyre három éve nem volt példa. Az FTSEurofirst 300-as index, amely már korábban áttörte 200 napos mozgóátlagát most 2 százalékos emelkedés után november óta nem látott szinten zárt, megcélozva a kilenc hónapja bevehetetlennek látszó technikai szintet is, míg a londoni parkett 1,5, a párizsi 2,1, a frankfurti pedig 2,5 százalékos emelkedést regisztrált a nap végére. A lendületet elsősorban a bankpapírok szolgáltatták azt követően, hogy a Credit Suisse az előrejelzéseket meghaladó nyereségről számolt be a második negyedévre vonatkozóan, maga után húzva a szektor többi tagját is. A Roche következő két évre vonatkozó pozitív előrejelzése is növelte a vásárlási kedvet. A tengerentúlon, ahol a kereskedés félidejére szintén jelentős, rendre 2 százalék fölötti emelkedést és az év eleje óta nem látott magasságokat jeleztek a mutatók elsősorban a Ford és az eBay várakozásokon felüli második negyedéves teljesítménye adott okot az örömre. Elemzők a válságállónak tűnő autógyártó és az online aukciós cég eredményein keresztül igazolva látják várakozásaikat, miszerint nem csak a bankszektor tudott profitálni az elmúlt három hónapban tapasztalt pozitív korrekcióból. Meglátásukat csak tovább erősített az AT&T és a 3M szakértői prognózisokra szintén rácáfoló profitjelentése. A DJIA irányadó indexe a kereskedés félidejére átlépte a 9000-es szintet is azt követően, hogy Washingtonban közölték: júniusban immár harmadik hónapja emelkedett a használt lakások értékesítése, amelyre 2004 óta nem volt példa. A nap vesztese egyelőre a Moody's, azt követően, hogy Warren Buffett közölte: csökkentette a cégben lévő tulajdonrészét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!