Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyitás utáni iránykeresést követően egyértelműen gyengülésbe fordult a Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója. A hullámvölgyből csak a zárás előtti órában sikerült kimásznia az indexnek, ahonnan még ugyan többször visszacsúszott a negatív zónába, de zárásra végül sikerült 0,4 százalékkal megfejelni az előző napi szintet. A BUX végül 23 563 ponton zárt.


A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott, a Mol és a Richter erősödött, míg az OTP-nek és a Magyar Telekomnak csökkent az árfolyama az előző napi záráshoz képest.

A szerdai kereskedésben a Mol éves csúcsot ért el, zárásra azonban kissé vesztett az értékéből, amelynek következtében a magyar olajipari vállalat 3,1 százalékos emelkedéssel 23 000 forintos árfolyammal zárta a napot 7,6 milliárd forintos forgalom mellett. 


Keresztesi Andrea, a KBC Securities vezető üzletkötője az MTI-nek úgy vélekedett, hogy a Mol árfolyamát és forgalmát az a piacon elterjedt híresztelés dobta meg, miszerint az állam 27 ezer forintos árfolyamon vásárolná meg a Szurgutnyeftyegas kezében lévő Mol-pakettet. Hozzátette azonban, hogy a pletykát fenntartásokkal kell kezelni, hivatalos információ ugyanis erről, vagy más olyan hír az olajtársasággal kapcsolatban nem került napvilágra, amely indokolta volna a papír több mint 3 százalékos drágulását. A piacon azonban főként külföldi vevők voltak aktívak - írta az MTI.

Korábban a kormány megerősítette, hogy Magyarország és Oroszország tárgyal az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) kezében lévő 21,2 százaléknyi Mol-részvényről. A szeptember 8-i tájékoztatás szerint a magyar kormány az orosz energetikai vállalat képviselőivel nem folytatott tárgyalásokat.

A gyógyszeripari cégek szintén jó napot tudhattak maguk mögött. A Richter egész nap a keddi záróérték körül ingadozott, a kereskedés végére viszont 48 200 forintra húzták fel. A papír forgalma 1,5 milliárd forint volt. 

Az Egis 226,3 millió forintos forgalom mellett 0,41 százalékkal 20 795 forintra drágult.


A blue chipek közül a legnagyobb mértékben az OTP jegyzése csökkent, a bankpapír 9,6 százalékos forgalom mellett 2,1 százalékos gyengüléssel 4898 forintig süllyedt.


Az MTelekom árfolyama is hasonló pályát írt le csak kisebb veszteséggel. A telekommunikációs cég 1,8 százalékos gyengüléssel 695 forintig esett vissza az előző naphoz képest 7,6 milliárd forintos forgalomban.

A KEG továbbra is tartotta az előző napokban látott 20 százalékos emelkedését, a papírok 270 forintot értek.


Napközben felfüggesztették a Genesis kereskedését, miután a cég legutóbbi tőkeemelése kapcsán a TEBÉSZ vizsgálata alapján tőkebefektetési csalás gyanúja is felmerülhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!