Éves csúcson zárt a BUX

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,8 százalékos emelkedéssel 29 572 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 16,8 milliárd forint volt.
MTI, 2016. október 21. péntek, 20:10
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint a BUX-index éves csúcson zárt, nagyon közel a történelmi csúcsát jelentő 31 130 ponthoz. Úgy vélte, az erősödés oka, hogy két hét múlva jelenik meg a Moody's felülvizsgálata a magyar államadósságról. Ez az utolsó nagy hitelminősítő, amelynél még nincs befektetésre ajánlott kategóriában Magyarország. Ha a Moody's is felminősítené az országot, "nagy ajtó nyílna meg" a magyar eszközök felé.

A szakértő szerint a Richter "borzalmasan erős" volt pénteken, csaknem elérte mindenkori csúcsát, az idén júliusban beállított 6065 forintot. Kiemelte az OTP-t is, amely éves csúcson zárt.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője azt sem tartotta kizártnak, hogy a jövő héten a BUX eléri történelmi csúcsát. Úgy vélte, van még tér felfelé, bár nem kizárt, hogy kisebb korrekció szakítja meg az emelkedést.

A Mol 0,1 százalékkal 18 300 forintra erősödött, 3,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,8 százalékkal 7649 forintra emelkedtek, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,9 százalékkal 467 forintra emelkedett, forgalma 1,9 milliárd forint volt. A Richter-papírok 1,7 százalékkal 6049 forintra drágultak, a részvények forgalma 4,9 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK