A nap végére teljesen elfogytak a profitrealizálók a magyar részvénypiacon, ráadásul a jelentősebb mínuszt előrevetítő amerikai indexek is nullába jöttek vissza, ami újra emelkedő pályára állította másfélnapos korrekció után az OTP részvényét. Így akik bíztak a további emelkedésben jól járhattak, hiszen a nap elején még 6550 forint környékén forgó részvény végül 6810 forinton zárt, ami 2,3 százalékos pluszt jelentett. Ráadásul az új éves záró csúcsot jelentett, napközben viszont járt ennél magasabban 6830 forinton is.

Ezzel a teljesítménnyel magasan a legjobban teljesítő blue chip volt az OTP, miután a Mol csupán 0,7 százalékkal tudott emelkedni. Ez azonban azt jelentette, hogy 20 000 forint fölé zárt az olajrészvény, ráadásul a 20 280 forintos záró ár a napi csúcsot is jelentette.

A Richter 0,2 százalékkal 42 200 forintig drágult, míg a Magyar Telekom az előző naphoz hasonlóan szembe ment a piaccal. Az osztalék közelsége ellenére ugyanis 0,7 százalékkal 750 forintig esett vissza a telekomcég árfolyama.


A BUX így összességében 0,9 százalékkal 24 000,01 pontra emelkedett vissza, míg a decemberi lejárat 1,1 százalékkal 24 401 pontra nőtt.


A Genesis részvényesei viszont úgy látszik átgondolták az új tevékenységgel kapcsolatos bejelentést, mert az előző napok száguldása után a bányászatba fogó társaság részvényei 10 százalékkal hullottak vissza, ami 436 forintos utolsó árat jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!