A befektetők kedden már a kínai gazdaság további lassulását árazták a szerdán megjelenő, szeptemberi előzetes kínai feldolgozóipari adatokra készülve. Közben növelte a riadalmat az amerikai szövetségi jegybankrendszer (Fed) több vezetőjének hétfő esti nyilatkozata a kamatemelés szükségességéről, jóllehet hétfőn és kedden is újabb statisztikák tanúskodtak az amerikai gazdaság lendületvesztéséről.

Ráadásul kétkedni kezdtek abban, hogy az Európai Központi Bank (ECB) valóra váltaná ígéreteit a mennyiségi enyhítés növelésére "szükség esetén". A nap fő vesztesei a nyersanyagtermelők, a bankok és az autógyárak voltak, utóbbiak a Volkswagen terebélyesedő botránya miatt is.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 2,83 százalékos romlással, 5935,84 ponton zárt, 9,60 százalékkal a tavaly év végi értéke alatt.

Frankfurtban a DAX-30 3,80 százalékos mínusszal 9570,66 ponton végzett, 2,40 százalékkal alacsonyabban, mint múlt év végén.

Párizsban a CAC-40 3,42 százalékkal, 4428,51 pontra gyengült, 3,65 százalékkal meghaladva az év végit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!