Ez történt ma a forinttal

Idei mélypontjának a közelébe gyengült szerdán a forint az euróval szemben a bankközi devizapiacon - írja az MTI. Este fél hétkor 364,94 forinton jegyezték az eurót
Domokos Erika, 2020. szeptember 23. szerda, 19:11
Fotó: Napi.hu

Az euró jegyzése a kora reggeli 363,17 forintról 364,94 forintra ment fel este fél hétre. A legmagasabb jegyzés 365,85 forint volt szerdán. Hasonlóan magas szinten legutóbb az idén április elején jegyezték az eurót, amikor 369 forint feletti jegyzésen érte el a forint a leggyengébb árfolyamát.

A feltörekvő devizák széles köre gyengült szerdán a befektetési menedéknek tekintett eszközökkel szemben azzal párhuzamosan, hogy a pénzpiaci befektetők egyebek között dollárban kerestek menedéket az újabb járványügyi korlátozások európai bevezetésének növekvő valószínűsége miatt - írja az MTI. A török líra ennek keretében újabb árfolyammélypontot ért el.

A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index 94,3 ponton újabb két havi csúcsot ért el szerdán. Az euró is két havi mélypontot érintett 1,1672 dolláron.

A dollár jegyzése a kora reggeli 310,99 forintról 312,39 forintra emelkedett este fél hétre. A dollárt legutóbb július közepén jegyezték hasonló szinten.

A svájci frank jegyzése 337,52 forintról 338,60 forintra emelkedett, ami az április végéi szintnek felel meg.

Az év eleje óta a forint az euróval szemben 10,2 százalékkal, a dollárral szemben 5,6 százalékkal, a svájci frankkal szemben 10,9 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.09.23 20:43

Na, ez a valós infláció, nem egy baromarcú bankár hazudozásai
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html