A befektetési bank elemzői azzal számolnak, hogy idén 12 százalékkal nő az S&P 500 mutatója a tavalyi 19,4 százalékos és a két évvel ezelőtti 9,5 százalékos erősödést követően - írta az MTI.

A tőzsdemutató kedden 2839 ponton zárt.

A Bank of America Merrill Lynch tanulmányának az összeállítói szerint a befektetők egyre több pénzt terelnek át kötvényekből részvényekbe a vállalatok várható jó idei teljesítménye és általában az amerikai gazdaság erősödése miatt.

A Deutsche Bank, az RBC, a Credit Suisse és a UBS is azzal számol, hogy az S&P 500 index 3000 ponton, vagy felette zárja az idei évet.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!