Ez várható ma Budapesten

Eltérően ítélték meg az MTI-nek nyilatkozó elemzők a keddi tőzsdei kereskedés várható irányát.
Szepesi Anita, 2018. szeptember 4. kedd, 08:39
Fotó: Napi.hu

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint kedden várhatóan visszatér a szokásos forgalom a tőzsdei kereskedésben, miután kinyit az amerikai tőzsde a hétfői szünnapot követően. A magyar tőzsdét a nemzetközi hangulat befolyásolhatja, az amerikai és az ázsiai piacok pozitív tartományban vannak kedden reggel, emiatt a hétfői esés után várhatóan felfelé indul a BUX-index is.

A budapesti tőzsdén a Mol lehet az egyik húzóerő, mert rendkívül kedvező adatok érkeztek a finomítói marzsokról, illetve a Goldman Sachs nagy befektetői bank ismét követi a Mol papírjait, és magas, 3900 forint feletti célárat határozott meg az olajipari részvényre.

Holecz Noémi, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője viszont úgy látja, kedden is inkább nyomott lesz a hangulat a magyar piacon, és szerinte az európai határidős indexek negatív iránya a BUX alakulására is átragadhat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX  0,7 százalékos csökkenéssel, 36 971,86 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,7 milliárd forint volt.

A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest, a Richter az 5500 forintos szint alá került.

A Mol árfolyama 0,28 százalékkal 2862 forintra csökkent, 572,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,16 százalékkal 10 240 forintra esett, forgalmuk 1,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,24 százalékkal 413,50 forintra erősödött, forgalma 220,3 millió forint volt.

A Richter-papírok 1,36 százalékkal 5455 forintra gyengültek, forgalmuk 2,4 milliárd forintot ért el.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK