Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Charlie Lee, a világ ötödik legnagyobb kriptodevizájának megalkotója egy Reddit posztban jelentette be, hogy teljesen kiszállt, eladta és eladományozta teljes litecoin készletét. A Bloomberg tudósítása szerint a San Franciscó-i szoftverfejlesztő arra hivatkozott, hogy a lépéssel el szeretné kerülni, hogy a közösségi médiában a litecoinnal kapcsolatos megnyilvánulásai miatt érdekkonfliktusba keveredjen, s ne érhesse az a vád, hogy befolyásolni akarja annak árfolyamát.

Persze nem csoda, hogy Lee úgy érezte ideje kiszállni, a litecoin árfolyama idén több mint hetvenszeresére emelkedett, jelenleg 330 dollár körül jár a január elsején 4,61 dolláron álló kurzus. Ezzel drágulásban idén megelőzte a bitcoint is, az ezer dollár körüli szintről startolva jutott mára 16 ezer dollár fölé.

A litecoin pénzügyileg nagyon megérte, így elég jól állok ahhoz, hogy ne kelljen pénzügyi sikereimet a jövőben a litecoin sikeréhez kötnöm. Több mint hat éve ez az első alkalom, hogy nincs a tulajdonomban egy darab litcoin sem néhány gyűjtői darab kivételével

- mondta Lee.

Azt nem árulta el, hogy pontosan mennyi litecointól szabadult meg és milyen árfolyamon, azt azonban elmondta, hogy az eladott mennyiség a kriptodeviza napi forgalmának kis százalékát tette ki és nem fogja bedönteni a piacot. A coinmarketcap.com adatai szerint a litcoin napi forgalma 1,7 és 6 milliárd dollár között ingadozott.

Lee úgy véli, rövid távon a lépésének ugyan lehetnek kedvezőtlen hatásai a litecoin árfolyamára, mivel a befektetők egy része úgy gondolhatja, elvesztette a bizalmát a kriptodeviza iránt. Hosszabb távon azonban a lépés szerinte jót tesz majd a litecoinnak.

Lee továbbra is teljes egészében a litecoinnak szenteli munkáját, de örül annak, hogy a kriptodeviza árfolyamának alakulása nem vonja el ezentúl figyelmét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!