Emelkedéssel indulhta a kereskedés az amerikai és ázsiai jó teljesítmény után, ám a kezek remegnek, a vételi oldal nem lesz túl erős. Inkább az eladók kivárása segítheti feljebb az árfolyamokat. Mindenki arra fog figyelni, hogy a görögök mikor és mit szavaznak, addig a visszafogott optimizmus lesz jellemző.

Elsősorbana Mol-tól számít jó teljesítményre az üzletkötő, a tegnapi 2,5 százalékos olaj-rally segítságável 21800- 21900 forintig is eljuthat az olajpapír.

Az OTP-nél kevésbé érezhető, hogy venni akarják, hacsak nem jön majd jelentősebb frankgyengülés a görög események hírére.

A Richterben oldalazás várható, viszont a Telekomnál csúnyára sikeredett a záróár, ami lefelé mutat, de a mai jó hangulat közepette meglepő lenne jelentősebb további esés.

Az elmúlt hetek esése sokkal inkább a világgazdaság lassulására vezethető vissza, mint a görög helyzetre, ennek ellenére lehetséges, hogyha pozitív lesz a görög szavazás végeredménye, akkor tovább mennek föl a tőzsdék. Ugyan tőzsdei alapszabály, hogy jó hírre adni kell, ám nem szabad elfelejteni, hogy a negyedév utolsó hete van, így az alapkezelők esetleg nem most fogják erőltetni az eladást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!