Ez is segíthet a forintnak, csökkent a magyar hozam

Jól sikerült a keddi magyar állampapír aukció, ami erőstheti a forintot, és a tőzsde is pozitívan reagált rá.
NAPI, 2010. szeptember 28. kedd, 11:39
Fotó:

Háromhónapos diszkontkicstárjegyet hirdetett meg 40 milliárd forint értékben az Államadósság Kezelő Központ kedden, amelyekre 162,6 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok. Bár a központ csak az eredetilg meghirdetett 40 milliárd forintot fogadta el, a hozamot sikerült csökkenteni az egy héttel korábbihoz képest. A mostani átlagos hozam ugyanis 5,37 százalék lett, ami 8 bázisponttal alacsonyabb az egy héttel korábbinál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK