Ez már pánik jele - Aranyba menekítik pénzüket a görögök

Rohamosan növekszik a görögországi megrendelések száma a német aranykereskedőknél - tudta meg a dpa német hírügynökség.
MTI-Eco, 2015. június 24. szerda, 17:39
Fotó: Reuters

A frankfurti Coininvest internetes aranykereskedő cég az elmúlt héten háromszor annyi megrendelést kapott Görögországból, mint korábban. A cég heti forgalma úgy 200 ezer euró szokott lenni görög megrendelők felé, ez a múlt héten 600 ezerre emelkedett. A növekedés különösen a nagyösszegű megrendelésekben volt nagy.

A müncheni Pro Aurum aranykereskedő cég is hasonló mértékű növekedést tapasztalt görögországi megrendeléseiben. "Újabban egyre több megrendelést kapunk Görögországból közvetítőink révén" - mondta Robert Hartmann cégvezető a dpa hírügynökségnek.

A görögök elsősorban a brit Sovereign aranyérmét kedvelik - mondta -, ami egyébként nem nagyon szokott menni. Az elmúlt hónapokban viszont a Pro Aurum 35 ezer darabot adott el ebből az aranyérméből. (A Sovereign aranyérme 22 karátos aranyból van, tömege 7,98 gramm, névértéke egy font.)

A legutóbbi európai csúcstalálkozó idején a görögök becslések szerint naponta több milliárd eurót emeltek le számláikról. Bizonytalan időkben az arany befektetési mentsvárnak számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.06.24 17:57

Jó üzlet a görögöknek, hogy a dohos euróért aranyat vesznek. Azokat úgy is kifacsarná belőlük az IMF által rájuk kényszerített megszorítások.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html