Ez nem az ázsiai tőzsdék napja volt

Jórészt csökkenéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, a még nyitva tartó néhány piacon viszont már mindenütt mínuszt jeleztek az indexek.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 30. csütörtök, 07:31
Fotó: Reuters

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,66 százalékkal, 22 747 pontra emelkedett, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,48 százalék növekedéssel fejezte be a napot - írja az MTI.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,69 százalékkal csökkent, a tajvani tőzsdemutató pedig 1,43 százalékkal esett. (Tegnap vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék.)

A reggel 7 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 1,50 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója 0,65 százalékos, a szöuli Kospi mutató pedig 1,20 százalék gyengülést jelzett.

Tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 25 cent (0,40 százalék) emelkedéssel 62,78 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK