Ez nem az OTP napja volt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,2 százalékos emelkedéssel, 22 545 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. november 12. csütörtök, 19:13
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények az OTP kivitelével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója szerint enyhén negatív hangulatban folyt a kereskedés a hazai piacon, bár kevésbé, mint Európában. A BUX a nap végén tudott kis pluszba kerülni.

Napközben az OTP mellett a Mol is mínuszban járt, de végül felfelé indult az árfolyama. Az OTP pénteken teszi közé harmadik negyedéves gyorsjelentését, erre figyelnek a befektetők - tette hozzá a szakértő.

A Mol 0,5 százalékkal 13 430 forintra erősödött, 876,4 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1 százalékkal 5692 forintra csökkent, forgalmuk 6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,8 százalékkal 398 forintra nőtt, forgalma 313,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 0,60 százalékkal 5030 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK