Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A nap elején gyengén kezdtek az európai indexek, majd nap közben nagyobb mértékben csökkentek. Ebben valószínűleg szerepet játszott az is, hogy a bostoni Fed elnöke "eléggé kamatemelős hangulatú" beszédet tartott. A Fed teljesítette célját, a kamatemelést most már sok minden indokolja. Ennek következtében az amerikai piacok gyengülni kezdtek, és az európai piacok is lejjebb kúsztak - mondta Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A BUX, amely kis emelkedéssel, relatíve jól kezdett, 0,2 százalékos csökkenéssel zárta a napot, ami felülteljesítést jelent, hiszen például a DAX index 1,1 százalékkal esett. Kiemelte, hogy a Mol 0,2 százalékkal erősödni tudott annak ellenére, hogy a kőolaj ára csökkent, amit az olajszektor részvényei világszerte megsínylettek. A többi vezető magyar papír kis mértékben gyengült. Kis mértékű csökkenések voltak, relatíve kis forgalom mellett - mondta a vezető elemző.

A Mol 30 forinttal, 0,17 százalékkal 17 285 forintra erősödött, 617,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 13 forinttal, 0,17 százalékkal 7477 forintra csökkent, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 450 forintra esett, forgalma 312 millió forint volt.

A Richter-papírok 45 forinttal, 0,77 százalékkal 5780 forintra gyengültek, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1807,22 ponton zárt pénteken, ez 4,52 pontos, 0,25 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!