Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma meghaladta a 38,5 milliárd forintot az előző heti 31 milliárd forint után.

A vezető részvények vegyesen teljesítettek, a Mol és a Richter erősödött, az OTP és a Magyar Telekom gyengült.

A hét nyertese a Richter lett, a papír 2,63 százalékkal emelkedve, 6430 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 11,3 milliárd forintot.

A Mol 0,47 százalékkal erősödött a héten, pénteken 20 395 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 10,9 milliárd forintot.

Az OTP 0,47 százalékkal gyengült, pénteken 8858 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma csaknem 13,2 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom 0,19 százalékot veszített értékéből, 514 forinton zárt pénteken, heti forgalma 2,52 milliárd forintot tett ki.

Hétfőn régiószerte korrekciós nap volt a tőzsdéken, a magyar kereskedés ezzel összhangban mozgott. A BUX 0,73 százalékos csökkenéssel zárt, de így is jobban teljesített, mint a főbb európai részvényindexek. Elemzők a Mol árfolyamának mérsékelt emelkedésére hívták fel a figyelmet, ami azért következett be, mert a Goldman Sachs befektetési bank jelentősen megemelte a társaság részvényeinek célárfolyamát és vételre javasolta a papírt.

Kedden gyakorlatilag stagnált a BUX, de a főbb európai, illetve nemzetközi részvényindexek csökkenését tekintve jól szerepelt, a forgalom azonban elég alacsony volt a magyar tőzsdén.

Szerdán szintén alacsony forgalom mellett, enyhe, 0,32 százalékos emelkedéssel zárt a magyar piac. A vezető részvények közül az OTP-részvényei erősödtek leginkább, miután a régióban általában jól teljesített a bankszektor.

Csütörtökön szintén stagnált a BUX. A vezető részvények a Richter kivételével estek, a magyar részvényindexet az 1,56 százalékkal erősödő gyógyszerpapír teljesítménye húzta. A Richter célárfolyamát ugyanis a korábbi 7190 forintról 7930 forintra emelte a JPMorgan, és továbbra is felülsúlyozásra ajánlják a részvényt.

Pénteken 1,02 százalékkal emelkedett a BUX, a magyar tőzsde az európai élbolyban végzett. A Mol és a Richter részvényei is csaknem 2 százalékkal erősödtek pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!