Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 40,126 milliárd forint volt az előző héten elért 48,726 milliárd forint után, a vezető részvények ára a Magyar Telekom kivételével emelkedett.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a héten változékony volt a hangulat a részvénypiacokon, a BÉT-en sem lehetett határozott irányt látni, egy viszonylag szűk sávban mozgott a BUX index. Kiemelték, hogy a vezető részvények közül a Mol fontos ellenállási szintet tört át, és a jövő hét elején további emelkedés várható. Az OTP-nek az elemzés szerint a 10 000-10 030 forintos szintet kell egy emelkedő hullámhoz áttörnie, ez pénteken megtörtént. A Richter jegyzését megtartotta az 5000 forintos lélektani támasz, a Magyar Telekom esetében 400 forintnál van hasonló szint - írja az MTI.

Az OTP mérsékelte a Zwack célárfolyamát a népegészségügyi termékadó kiterjesztése miatt. Az új 12 havi célárfolyamot a korábbi 17 891 forintról 17 046 forintra csökkentette. A Zwack Unicum és a gyümölcspárlatok eddig mentesek voltak e tehertől. Az OTP elemzője szerint nem csak a Zwack profitját, de az osztalékát is mérsékelheti a változás.

Kiemelték emellett, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) kedvező véleményt fogalmazott meg a Richter Ulipristal Acetate nevű készítményének forgalomba hozatali engedélyével kapcsolatban, mely lényegében az Esmya készítményét váltaná, azonos hatóanyaggal.

A forint tovább gyengült a héten, a pénteki kereskedésben már a 330-as szintet is átlépte az euró-forint árfolyam. A jegybank csütörtökön rövid közleményt adott ki, melyben leszögezték, hogy a jegybank elsődleges célja törvényi mandátumának megfelelően az árstabilitás elérése és fenntartása, sem most, sem a jövőben nem kíván napi árfolyammozgásokat kommentálni.

A Mol 4,13 százalékos emelkedéssel fejezte be a hetet, pénteken 2722 forinton zárt, heti összforgalma meghaladta a 7,6 milliárd forintot. A Magyar Telekom részvényei 0,99 százalékkal gyengültek, a papír 402 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma közel 736 millió forint volt. Az OTP 1,29 százalékkal erősödött, pénteken 10 210 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 23,7 milliárd forintot. A Richter árfolyama 2,69 százalékkal nőtt, a hét utolsó kereskedési napján 5150 forinton zárt, heti forgalma megközelítette a 6,2 milliárd forintot. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3997,71 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 33,45 ponttal, vagyis 0,83 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!