Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A nemzetközi piacokon uralkodó hangulatot Donald Trump amerikai elnök pénteki nyilatkozatai, illetve az Amerikai Egyesült Államokból érkező vállalati hírek, gyorsjelentések befolyásolták. Trump az amerikai CNBC televízióban sugárzott interjújában vetette fel, hogy 500 milliárd dollár értékű kínai árura is kész védővámot kivetni. Kijelentése felébresztette a kereskedelmi háborús félelmeket, ennek következtében pedig délután eladói nyomás uralkodott a nemzetközi piacokon - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek.

A Mol 44 forinttal, 1,65 százalékkal, 2708 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,50 százalékkal, 9960 forintra csökkent, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal, 401 forintra nőtt, forgalma 157,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 42 forinttal, 0,86 százalékkal, 4830 forintra esett, a részvények forgalma 3,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3834,35 ponton zárt pénteken, ez 3,43 pontos, 0,09 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!