A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 17 788,64 ponton állt, 1,03 ponttal csökkent. A tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 1,43 ponttal, 0,07 százalékkal, 2097,90 pontra mérséklődött. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója viszont 3,50 ponttal, 0,07 százalékkal, 4948,75 pontra süllyedt.

Az S&P 500 indexet alkotó tíz szektor közül hét almutatója csökkent, a legnagyobb mértékben, 0,64 százalékkal a közszolgáltató vállalatok indexe esett. Mindhárom vezető indexet lefelé húzta az Apple információ-technológiai óriáscég, amelynek árfolyama kiemelkedően nagy forgalomban 1,31 százalékkal 97,17 dollárra csökkent, mert a Goldman Sachs globális befektetési bankcsoport csökkentette célárfolyamát az okostelefonok piacának vártnál lassabb növekedésére hivatkozva.

Alacsony volt a forgalom a New York-i tőzsdén, mert a befektetők szeretnének világosabban látni az amerikai kamatemelést illetően. A jegybank szerepét betöltő Federal Reserve június közepén tart kamatdöntő ülést, de a gazdasági adatok nem mutatnak egyértelműen egyik irányba sem. Elemzők arra számítanak, hogy nyomott marad a forgalom, amíg nyilvánvalóvá nem válik a következő kamatemelés időpontja.

Mi történ az olajjal?

A nyersolaj világpiaci ára emelkedik, mivel az amerikai kereskedelmi olajtartalék szintjének csökkenéséről szóló hír ellensúlyozta azt, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) szakminiszterei nem tudtak megállapodni a kitermelési plafonról.

Közép-európai idő szerint fél nyolckor az északi-tengeri Brent könnyűolaj augusztusi szállításra hordónként (159 liter) 49,95 dollárba került, 23 centtel, 0,46 százalékkal drágult az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. Ugyanekkor a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára júliusi szállításra hordónként 11 centtel, 0,22 százalékkal, 49,12 dollárra nőtt.

Az arany unciánkénti ára augusztusi szállításra 0,12 százalékkal (1 dollár 45 centtel) 1213,25 dollárra süllyedt a New York-i árupiacon.

A dollár 0,26 százalékkal erősödött az euróhoz képest, 1,1155 dolláron jegyezték a közös európai fizetőeszközt a nemzetközi devizapiacon.usa

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!