Egészen szűk sávban ragadt szerdán a forint, hiszen amíg kora reggel 307 körül nyitott a magyar deviza az euróval szemben, addig délután fél öt előtt pár perccel is csak 307,8 forintot kértek egy euróért - mondta a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING bank devizapiaci kereskedője. A likviditás hiánya egész héten jellemző volt és tegnap is csak akkor kezdett el gyengülni az árfolyam, amikor spekulációk láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy az MNB csökkenheti a devizatartalékát.

Ez a piac úgy fordította le, hogy nincs olyan erős védelem alatt a forint, azaz a jegybankot nem aggasztja a viszonylag gyengébb árfolyam - mondta Csajbók, aki szerint azonban rövid életű volt a hír, így a nemzetközi jó hangulattal együtt vissza tudott erősödni a forint. A szakember szerint várhatóan 305,5 és 308 között marad az árfolyam a következő napokban is, ebből az állapotból egy váratlan hír tudná kizökkenteni a magyar devizát, vagy az, ha jövő hét kedden váratlant lép az MNB a kamatdöntése során.

A volatilitás hiánya nem csak a forintra volt jellemző, hanem minden más devizára is, így például az euró-dollár is a reggeli árfolyam környékén maradt és fél ötkor 1,3835-ön állt. Egy dollár ekkor 222,4, egy font 373,4, egy svájci frank 252,3, míg a japán jen 2,1743 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!