A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1-en elmondta, optimista volt a hangulat a BÉT-en, a magyar eszközök kifejezetten jól teljesítettek, leginkább a Mol és az OTP húzta az indexet. A forint is erősödni tudott - jobban, mint a régiós devizák -, 318 forint körül volt a jegyzése az euróval szemben - írja az MTI.

A nemzetközi piacok kivárnak, a nyugat-európai indexek hajszálnyi erősödéssel, vagy eséssel zárták a napot, az amerikai indexek pedig 1-2 tized százalékos emelkedésben vannak - mondta az értékesítési vezető. Az amerikai papírokkal kapcsolatban kiemelte, hogy a technológiai részvények hatalmas rallyn vannak túl, a Nasdaq index kedden történelmi csúcson zárt. Megjegyezte, várható, hogy ez folytatódik.

Szerdán felfüggesztették az Opus Global és a 4iG tőzsdei kereskedését. A papírok adásvétele délután 4 órakor indult újra, miután a cégek bejelentették, hogy az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. Ehhez kapcsolódóan az összehangoltan eljáró befektetők nyilvános vételi ajánlatot tesznek az informatikai vállalat valamennyi részvényese számára a 15 napos törvényi határidőn belül.

Az Opus a kereskedés újraindulását követően erősödni kezdett, és 194 millió forintos forgalom mellett 0,69 százalékos emelkedéssel, 727 forinton zárt. A 4iG árfolyama a felfüggesztés feloldását követően először jelentősen esett, végül azonban visszaerősödött, és az előző napi záróáron, 3860 forinton fejezte be a napot, közel 41 millió forintos forgalomban.

A Mol 50 forinttal, 1,85 százalékkal 2750 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,37 százalékkal 10 350 forintra nőtt, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,47 százalékkal 427 forintra emelkedett, forgalma 141,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,82 százalékkal 5510 forintra nőtt, forgalmuk 727 millió forintot ért el. (Visszanyerte korábbi erejét a forint.)

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4161,12 ponton zárt szerdán, ez 35,60 pontos, 0,86 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!