Ez vár a tőzsdékre

A szerdai záróértékük közelében indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói csütörtökön az előző napi gyengülés után.
Domokos László, 2017. június 8. csütörtök, 08:40
Fotó: Reuters

A befektetők kezdeti kivárását a különösen izgalmasnak ígérkező, eseményekben gazdag csütörtöki nap okozza, amikor Nagy-Britanniában előrehozott parlamenti választásokat tartanak, és bizonytalan, hogy melyik párt győz.

Eközben az Európai Központi Bank kamatdöntését követő közleményben már esetleg utalás lesz a mennyiségi enyhítési program (QE) fokozatos kivezetéséről.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,62 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 0,14 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,7 százalékkal gyengült.

Reggel, röviddel 8 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 34 cent emelkedéssel 48,40 dolláron állt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2017.06.08 12:09

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html