Új előrejelzésében átlagosan 2300 dolláros unciánkénti aranyárral számol a jövő év egészére a Goldman Sachs, ami negyedével magasabb a társaság által 2020 egészére várt átlagos árfolyamnál.

A bankház a prognózisában kiemeli, hogy a piacok egyre inkább az inflációs folyamatok felerősödését várják rövid távon, ami a dollár várható gyengülésével kiegészülve nagymértékben növelheti a nemesfémek és főleg az arany iránti keresletet. Ezek a folyamatok 2021-re a kurzus emelkedését vetítik előre.

Az arany már az idén is a legjobb befektetések egyike: 25 százalékot meghaladóan drágult az év elejétől. A jelentős felértékelődést leginkább a rendkívül alacsony hozamkörnyezet és a kormányok globális gazdaságösztönző intézkedései támogatták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!