Ez vár ma Budapestre

Enyhe csökkenéssel, iránykereséssel kezdődhet a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.
Szepesi Anita, 2017. május 30. kedd, 09:04
Fotó: Napi.hu

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: élénkülhet a forgalom, de enyhe negatív hangulatban indulhat a kereskedés. Az előrehozott olasz választások miatt nyomás alá kerültek a bankrészvények, az OTP árfolyama ennek nyomán csökkenhet.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint iránytalanul indulhat a kereskedés, de a forgalom magasabb lehet a hétfőinél, mivel kedden már London, és New York is nyitva tart. A vezető részvények közül érdemes figyelni az OTP 8 400 forintos támaszára, amennyiben nem esik alá tartósan a bankpapír árfolyama, hamarosan pozitív fordulat jöhet. A Richter piacán folytatódhat a negatív korrekció, és a Magyar Telekomban sem vár érdemi emelkedést. A Mol azonban jól tarthatja magát, amennyiben sikerül 22 000 forint felett maradnia, folytatódhat az emelkedés a következő napokban.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,82 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 34 138,11 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 3,6 milliárd forint volt.

A Mol 35 forinttal, 0,16 százalékkal 22 125 forintra erősödött, 694,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 78 forinttal, 0,92 százalékkal 8440 forintra csökkent, forgalmuk 1,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 461 forintra esett, forgalma 89,4 millió forint volt.

A Richter-papírok 108 forinttal, 1,54 százalékkal 6883 forintra gyengültek, forgalmuk 841,6 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK