Ez várható csütörtökön

Európában a görögökre figyelhetnek befektetők, míg a tengerentúlon munkaerő-piaci és feldolgozóipari adatra.
Napi.hu, 2015. február 19. csütörtök, 00:13
Fotó: Reuters

Magyarországon állampapír-aukciók lesznek illetve az NGM részletes januári államháztartási adatokat közöl. Az Államadósság Kezelő Központ 3, 5 és 10 éves kötvényeket dob piacra, 30, illetve 20-20 milliárd forint értékben.

Ezen kívül csak a tengerentúlon jelennek meg fontosabb adatok. Egyrészt a szokásos heti munknélküliségi segélykérelmek száma, amelyre elemzők azt várják, hogy az előző heti 304 ezerről 290 ezerre csökken a segélykérelmek száma.

Emellett közép-európai idő szerint délután négy órakor a Philadelphia Fed index lát napvilágot. A februári aat elemzől szerint 9 pontra emelkedik a januári 6,3 pontról.

Továbbá megjelenik az amerikai gazdaság egészében zajló trendekről képet adó leading indicators januári adata is, amelyre a piac 0,3 százalékot vár a decemberi 0,5 százalékos érték után.

A makroadatok mellett a görög dráma is folytatódik. Sajtóhírek szerint csütörtökön jelenti be a görög kormány, hogy a jelenlegi mentőprogramjának fél éves meghosszabbítását kéri az Eurocsoporttól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK