Ez várható csütörtökön

Figyelemre érdemes makroadatok inkább külföldön jelennek meg, az érdeklődés középpontjában minden bizonnyal az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése lesz majd.
Napi.hu, 2015. október 21. szerda, 21:22
Fotó: Reuters

Magyarországon nem jelenik meg semmilyen makroadat, csak az ÁKK tartja meg szokásos aukcióját, amelyen 12 hónapos kincstárjegyeket dob piacra 20 milliárd forint értékben.

A külföldi hírek között a legjelentősebb az Európai Központi Bank kamatmeghatározó ülése lesz, amelyen a piac iránymutatást vár a banktól a mennyiségi lazítási programjának bővítésével kapcsolatban. Az alapkamat szinte a várakozások szerint változatlan marad.

A tengerentúlon jelennek még meg figyelmet érdemlő makroadatok. Ezek között fél háromkor jelenik meg a szokásos heti munkanélküli kérelmek száma. A piac azzal számol, hogy az előző heti 255 ezer kérelem 265 ezerre emelkedik.

Emellett kelet-európai idő szerint délután 4 órakor a használt lakás eladások friss számai jelennek meg. Elemzők arra számítanak, hogy szeptemberben az előző havi 4,8 százalékos visszaesés után 1,1 százalékos növekedést mutatnak majd az adatok.

Szintén délután 4 órakor jelenik meg az amerikai gazdaság állapotát tükröző, úgynevezett leading indicators. A szeptemberi adatok a várakozások szerint az előző havi 0,1 százalékos emelkedés után most stagnálást mutatnak majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK