Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon semmilyen adatközlés nem lesz, csak egy szokásos állampapíraukció. Az ÁKK 20 milliárd forint értékben bocsát ki 3 éves, 15 milliárd forint értékben 5 éves és 10 milliárd forint értékben 15 éves kötvényeket.

Európából sem érkeznek kiemelten fontos adatok. Viszont 11 órakor eurózónás inflációs adat jelenik meg. Elemzők szerint havi alapon júliusban 0,5 százalékos csökkenést mutathat a fogyasztói árindex, míg éves alapon 0,1 százalékos pénzromlás lehet. A maginfláció 0,9 százalékos lehet júliusban.

A tengerentúlról szintén nem érkezik nagyon fontos adat, de a közepesen fontosak legalább szinte egy időben jelennek meg. Délután fél háromkor  kiadják a szokásos heti új segélykérelmek számát.  Elemzők szerint az augusztus 13-ával végződő héten 266 ezerről 265 ezerre mérséklődhet az első segélykérelmek száma.

Ugyanekkor adják ki az augusztusi Philadelphia Fed indexet is, ami elemzők szerint az év nyolcadik hónapjában az előző havi mínusz 2,9-ről 2 pontra emelkedik.

Délután 4 órakor közlik még az amerikai gazdaság átfogó állapotát jelző leading indicatorst, ami júliusban az előző hónaphoz hasonlóan 0,3 százalékos növekedést mutathat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!