Reggel 9:00 órakor a KSH a júniusi kiskereskedelmi adatokról közli második becslését. Az ÁKK pedig szokásos aukcióján 30 milliárd forint értékben dob piacra 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket és 8 milliárd forint értékben 3 éves kötvényeket.

Európából 10 órakor érkezik a német Ifo üzleti bizalmi index, ami elemzők szerint augusztusban a júliusi 108,3 pontról 108,5 pontra kúszhat fel.

Ezen kívül délután fél háromkor a tengerentúlon jelenik meg a tartós fogyasztási cikket rendelésállományának júliusi előzetes adata, ami a piaci várakozások szerint az előző havi 3,9 százalékos csökkenés után most 3,4 százalékos emelkedést fog mutatni.

Szintén ebben az időpontban közlik a szokásos heti munkanélküliségi adatot. Az augusztus 20-ával végződő héten elemzők szerint az új munkanélküliségi kérelmek száma az előző heti 262 ezerről 265 ezerre emelkedik.

Délután háromnegyed négykor a Markit az amerikai beszerzési menedzserindexét is közli augusztusra vonatkozóan. Az előzetes adat várakozások szerint a szolgáltatási szektor BMI-je előző havi 51,4 pontról 51,8 pontra fog emelkedni. Az összetett mutató 51,8 ponton állt az előző hónapban.

És természetesen a befektetők kiemelt figyelemmel követik majd a Jackson Hole jegybankár-találkozót is, bár Janet Yellen Fed-elnök felszólalása pénteken várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!