Magyarországon délelőtt 9 órakor novemberi feldolgozóipari BMI-t adnak ki. Ezen kívül viszont csak az ÁKK szokásos állampapír-aukciójára lehet számítani, melyen 12 hónapos diszkontkincstárjegyet értékesítenek 20 milliárd forint értékben.

A csütörtöki napon egy sor novemberi beszerzési menedzserindex jelenik meg, egyebek mellett az eurózónára vonatkozó, illetve az egyes országok közül - amelyeket kiemeltebb figyelemmel követnek a piacok - a német, olasz vagy az amerikai.

Emellett az EU-ra és az eurózónára vonatkozóan az Eurostat kiadja az októberi munkanélküliségi adatokat is. Az eurózónában a várakozások szerint az előző havi 10 százalékon stagnálhat.

A tengerentúlon fél háromkor teszik közzé a szokásos heti - a november 26-ával végződő hét vonatkozásában - első munkanélküli kérelmek számát, ami a várakozások szerint az előző heti 251 ezerről 253 ezerre emelkedik.

Közép-európai idő szerint délután 4 órakor jelenik meg a novemberi ISM feldolgozóipari index, amely 51,9 pontról novemberben 52,4 pontra emelkedhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!