BUX
38643

Ez várható csütörtökön

A csütörtök a beszerzési menedzserindexek napja lesz: a magyar mellett eurózónás, francia, német, olasz, brit és amerikai BMI is érkezik. Emellett persze más adatok is megjelennek a nap során.

Napi.hu, 2016. november 30. szerda, 22:37

Magyarországon délelőtt 9 órakor novemberi feldolgozóipari BMI-t adnak ki. Ezen kívül viszont csak az ÁKK szokásos állampapír-aukciójára lehet számítani, melyen 12 hónapos diszkontkincstárjegyet értékesítenek 20 milliárd forint értékben.

A csütörtöki napon egy sor novemberi beszerzési menedzserindex jelenik meg, egyebek mellett az eurózónára vonatkozó, illetve az egyes országok közül - amelyeket kiemeltebb figyelemmel követnek a piacok - a német, olasz vagy az amerikai.

Emellett az EU-ra és az eurózónára vonatkozóan az Eurostat kiadja az októberi munkanélküliségi adatokat is. Az eurózónában a várakozások szerint az előző havi 10 százalékon stagnálhat.

A tengerentúlon fél háromkor teszik közzé a szokásos heti - a november 26-ával végződő hét vonatkozásában - első munkanélküli kérelmek számát, ami a várakozások szerint az előző heti 251 ezerről 253 ezerre emelkedik.

Közép-európai idő szerint délután 4 órakor jelenik meg a novemberi ISM feldolgozóipari index, amely 51,9 pontról novemberben 52,4 pontra emelkedhet.