Európában a nagyobb gazdaságokból több jelentős adatot nyilvánosságra hoznak a hét első napján. A legjelentősebb adat az olasz ipari termelésre vonatkozik majd az öreg kontinensen. Az itáliai ipar szeptemberben a becslés szerint 1,5 százalékkal tovább csökkent az augusztusi 1,4 százalékos negatív adat után.

Németországban nagykereskedelmi árindexet publikálnak, a várakozások szerint októberben 4,3 százalékkal emelkedtek a nagykerárak, vagyis némileg lassult az előző hónapban még 5,8 százalékos ütem.

Franciaországban szintén az ipari termelés szeptemberi változásáról hoznak nyilvánosságra számokat. Míg augusztusban még 2,6 százalékkal zsugorodott a francia ipar termelése éves szinten, az első őszi hónapban már várhatóan 1,7 százalékra lassul a csökkenés. A franciák feldolgozóiparukról is jelentenek hétfőn, várhatóan 1,8 százalékos csökkenést az előző hónap 2,9 százalékos visszaesése után.

Az euróövezeten kívülről a brit termelői árra vonatkozóan több adatot is nyilvánosságra hoznak.

Magyarországon pedig az MNB hétfőn teszi közzé az értékpapírok kibocsátására vonatkozó statisztikáját szeptember hónapra.

A tengerentúlon kivételesen a japán folyó mérleg adatra lesz érdemes figyelni, amely a szeptemberi 988,8 milliárd jen után vélhetően októberben is 1400 milliárd jen többletet mutat majd. A távol-keleti szigetországban a pénzpiac helyzetéről is jelentenek majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!