A kereskedelmi szálláshelyek forgalmának augusztusi adatait reggel 9-kor publikálja a KSH. A júliusi összesített adat szerint a vendégéjszakák száma egy százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának eredményét, és a szálláshelyek árbevétele folyó áron stagnált. A német szolgáltatóipari BMI szeptemberi végleges adatait 10 előtt pár perccel teszik közzé, 10-kor pedig fény derül az eurózóna szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexére is, ami az elemzők várakozásai szerint nem mozdul el az augusztusi 53,6 pontos szintről. Publikálják a feldolgozó- és a szolgáltatóipari BMI együttes értékét is, az előző havi 53,8 pontos érték változatlan marad a Bloomberg elemzői szerint. Az eurózóna augusztusi kiskereskedelmi forgalmi adatait 11-kor ismerteti az Eurostat, a Bloomberg szerint a nyár végére 0,2 százalékkal bővült a növekedési ütem szemben a júliusi 0,1 százalékos bővüléssel. A tengerentúlról délután 4-kor érkezik az ISM szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexe, ami az augusztusi 51,5 pontról 52,0 pontra emelkedhetett szeptemberben a várakozások szerint. Az ABC aktuális fogyasztói bizalmi indexét este 9-kor publikálják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!