Ez várható kedden

Nem lesz makroadatdömping kedden, a befektetőknek Németországra és Nagy-Britanniára érdemes figyelniük.
MTI, 2016. szeptember 12. hétfő, 21:46
Fotó: Reuters

A német statisztikai hivatal közzé teszi az augusztusi fogyasztói árakra vonatkozó becslését. Egy hónappal korábban havi bázison 0,1 százalék volt a visszaesés.

Augusztusi fogyasztóár-statisztika érkezik Nagy-Britanniából is, júliusban éves bázison 0,6 százalékkal nőttek az árak, az elemzők ennél egytized százalékponttal magasabb emelkedést várnak.

A ZEW gazdaságkutató intézet holnap teszi közzé szeptemberi gazdasági hangulatindexét. Az index 7,3 ponttal javult az előző havihoz képest augusztusban, 0,5 pont lett a júliusi mínusz 6,8 pont után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK