Ez várható ma a pesti parketten

A Budapesti Értéktőzsdén péntek délelőtt iránykeresésre, délután élénkülésre számítanak az elemzők.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 2. péntek, 08:33
Fotó: Napi.hu

Pénteken iránykeresésre lehet számítani a Budapesti Értéktőzsdén. A nyitás előtt határozott irány nem látszik, Európában csütörtökön jelentősebb csökkenés volt - mondta az MTI-nek Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Az amerikai munkaerőpiaci adatokat péntek délután teszik közzé, ez élénkítheti a tőzsdei forgalmat. A régióban csütörtökön már volt némi profitrealizálás, de jelentősebb eladói nyomásról nem lehet beszélni - tette hozzá a Concorde elemezője.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője további enyhe pluszokra számít a BUX-indexnél, a vezetőrészvényeknél a trendek változatlanok, a Magyar Telekomnál stagnálás jöhet. (Vörösbe borult Ázsia nagy része.)

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,76 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 40 238,27 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 26 forinttal, 0,85 százalékkal 3080 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,26 százalékkal 11 560 forintra csökkent, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 467 forintot ért, forgalma 465,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,08 százalékkal 6420 forintra esett, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK