Ez várható ma Budapesten

Iránykeresésre, kisebb emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki kereskedési napján az MTI-nek nyilatkozó szakértők.
Szabó Dániel, 2018. március 29. csütörtök, 08:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

"Kisebb emelkedést hozhat, hogy az első negyedévben a részvénysúlyok leestek az alapkezelők portfólióiban. Ez ugyanis most, az időszak végén vásárlásokat eredményezhet a piacokon" - véli Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője. Szerinte a Magyar Telekom és Richter piacán nem várható jelentős elmozdulás, a Mol visszatérhet a 2800 forintos szinthez és az OTP is erősödhet kissé.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint iránykereséssel indulhat a kereskedés csütörtökön, miután az előző nap jelentős eséssel zárt a BUX. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével eladói nyomás alá kerültek, a BUX index tavaly augusztusban zárt utoljára ilyen alacsony szinten.

Úgy látja, az OTP esetében továbbra is sávozó mozgásról lehet beszélni, fontos támasz 11 000 forintnál található, a Mol és a Richter képe jóval kedvezőtlenebb, az olajtársaság árfolyamában a 2700 forintos, míg a gyógyszergyártó esetén az 5100 forintos támaszra érdemes figyelni a következő napokban. A Magyar Telekom árfolyamában pozitív korrekció indult egy szerdai bejelentés hatására, miszerint sajátrészvény vásárlásokat indítanak a javadalmazási politika változásaival összefüggésben.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 517,65 pontos, 1,39 százalékos csökkenéssel, 36 783,31 ponton zárt szerdán.

A Mol árfolyama 82 forinttal, 2,90 százalékkal 2742 forintra esett, 2,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,62 százalékkal 11 260 forintra csökkent, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,90 százalékkal 450 forintra erősödött, forgalma 283,7 millió forint volt. A Richter-papírok 90 forinttal, 1,68 százalékkal 5265 forintra gyengültek, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el. A BUMIX 3805,94 ponton zárt szerdán, ez 25,74 pontos, 0,67 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Csütörtökön tévelyegve kezdte a napot a forint.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK