Ez várható ma Budapesten

Pozitív hangulatban, emelkedéssel indulhat hétfőn a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.
Szepesi Anita, 2018. május 28. hétfő, 09:01
Fotó: Napi.hu

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír elemzője az MTI-nek elmondta, hétfőn az amerikai piacok zárva tartanak, így várhatóan nem lesz magas a hétfői forgalom. A nemzetközi piacok pozitív hangulata várhatóan átterjed a BÉT-re is.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint is pozitív korrekcióval indulhat a hétfői kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Mint fogalmazott, miután az olasz kormányalakítási kísérlet kudarcba fulladt, jelentősen csökkent az esélye, hogy egy erősen euroszkeptikus kormány kerüljön hatalomra.

Az Equilor elemzője kommentárjában emlékeztetett arra, hogy a magyar részvénypiac a múlt héten nem szerepelt túl jól, elsősorban az OTP árfolyamcsökkenése húzta le az indexet. Hétfőn a bankpapír árfolyama emelkedéssel nyithat, ugyanakkor a volatilitás továbbra is magas maradhat. A Mol esetében folytatódhat a csütörtökön megindult felpattanás, itt akár egy hosszabb, felfelé tartó korrekciós hullám is elképzelhető az elemző szerint. A Richter piacára is vevők érkezhetnek, itt azonban az 5450 forintos szint meghatározó ellenállást képez az emelkedésben.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,56 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 35 758,06 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt.

A Mol 30 forinttal, 1,16 százalékkal, 2624 forintra erősödött, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 430 forinttal, 4,12 százalékkal, 10 000 forintra esett, forgalmuk 7,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,24 százalékkal, 417 forintra gyengült, forgalma 246,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,47 százalékkal, 5325 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK