Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 0,1 százalék csökkenéssel, a frankfurti DAX index 0,1 százalék emelkedéssel, a párizsi CAC-40 index 0,2 százalék emelkedéssel kezdi a kereskedést.

A tőzsdéket hétfőn az augusztusi német ipari termelési adatok, valamint a Sentix gazdasági kutató intézet októberre vonatkozó euróövezeti befektetői hangulatindexe befolyásolhatja - írta az MTI.

Pénteken a londoni tőzsde kivételével veszteséggel zártak a főbb európai értékpapírpiacok. A londoni FTSE-100 index 0,20 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést, a párizsi CAC-40 index 0,36 százalékkal csökkent, a frankfurti DAX index pedig 0,09 százalékkal végzett lejjebb. Madridban 0,29 százalék volt az indexcsökkenés.

A pán-európai Stoxx 600 index 0,40 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,37 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,34 százalékkal gyengült pénteken.

Az amerikai indexek vegyesen fejezték be a pénteki kereskedést, a hétfői globális tőzsdenap viszont már erősödéssel vette kezdetét, elsősorban az egy hetes nemzeti ünnep után pozitív tendenciával újra nyitó kínai piacoknak köszönhetően.

New Yorkban a Wall Street indexei végeztek lejjebb pénteken, a DJIA-30 0,01 százalékkal, az S&P-500 0,11 százalékkal, míg a főként technológiai vállalatok részvényeit jegyző Nasdaq piac Composite index 0,07 százalékkal emelkedett.

Az európai piacok nyitása előtt másfél órával Sanghajban 0,98 százalékkal állt magasabban a tőzsdeindex. Tokió, Szöul és Tajpej hétfőn nemzeti ünnep miatt zárva tart.

Az olajár a pénteki két százalékos csökkenés után hétfőn emelkedett kissé. A Brent nyersolaj ára 0,25 százalékkal hordónként 55,76 dollárra, a WTI nyersolajé 0,39 százalékkal 49,48 dollárra emelkedett.

Az arany árát két havi mélypontról az ismét éleződő észak-koreai feszültség emelte meg. A határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,87 százalékkal 1286,07 dollárra emelkedett unciánként.

Az euró jegyzése 0,03 százalékkal 1,1736 dollárra emelkedett.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!