Növekvő árbevétel mellett csökkenő nyereségről és árbevételről adott számot az Állami Nyomda első féléves gyorsjelentésében. Az első hat hónapban 7,9 milliárd forintnyi forgalom mellett 163 millió forintnyi profitot realizált, ez jelentős visszaesés 2009 első félévének 573 millió forintnyi nyereségéhez képest. A nagyon gyenge első negyedév után az április-júniusi időszakban már javulást lehetett érzékelni, a három hónap során megtermelt 318 millió forintnyi EBITDA-val a féléves EBITDA 578 millió forintra emelkedett, ez már közelít a "normál" üzletmenetben megszokott szintekhez.

Zsámboki Gábor vezérigazgató az eredmények kapcsán a Napinak elmondta, a társaság tartja magát korábbi ígéretéhez, s a harmadik-negyedik negyedévben nyereségessége visszaállhat a korábban megszokott szintre. Így a második féléves számok már sokkal kedvezőbb képet mutathatnak a Nyomda profittermelő képességéről. A román akvizíció zárása a mostani várakozások szerint a román versenyhivatal jóváhagyását követően, legkésőbb november 30-ig megtörténhet, utána az új szerzeményt 100 százalékosan konszolidálni fogja a társaság. Mint elmondta, a társaság további akvizíciós célpontokat vizsgál, a megvásárolt román társaságnál nagyobbakat. A román GPV másfél-kétmillió eurós vételárának kiegyenlítéséhez elég tartalékkal rendelkezik a társaság, a negyedév végén 958 millió forintnyi készpénz állt rendelkezésére, így emiatt hitelfelvételre nem kényszerül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!