A kiadott közlemény szerint az első félév pénzügyi mutatói, valamint a rendelésállomány is a felívelés irányába mutatnak. A menedzsment úgy véli, az árfolyam már a közeljövőben megindulhat felfelé. Közleményük szerint a cég valós értékét sokkal jobban tükrözné, ha a kurzus ezer forint fölé kapaszkodna, ám hogy ezen véleményüket pontosan milyen számításokra alapozzák, nem közölték.

A Rába vezetői ezért a közeljövőben vételi megbízásokkal lépnek majd a piacra, egyúttal vállalják, hogy a következő egy évben névérték alatti szinten nem adják el részvényeiket. A menedzsment az első lépéseket már meg is tette, tegnap 2800 papírt vásároltak valamivel 668 forint alatti átlagáron. Ezzel a piac közel kétharmadát adták, ám az árfolyamot nem emelték számottevően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!